Pazartesi, Şubat 23, 2009

türkler?

Konda araştırması'na göre Türkler; ""yabancı düşmanı, ender kitap okuyan, kadınları ikinci sınıf olarak gören ve demokrasi konusunda zıt duyguları olan sosyal muhafazakar insanlar".

Türklerin yüzde 73'ü yabancıların mülk almasına karşı, yüzde 70'e yakın bir bölümü hiçbir zaman kitap okumuyor, yüzde 72'sinin hiçbir zaman ya da çok ender yeni teknoloji ürünü alıyor.

Yüzde 70'ine yakın bir bölümü, evli kadınlarının çalışmak için eşlerinden izin alması gerektiğini söylerken yüzde 57'si, kadınların kolsuz bir üst parça giysi ile evden çıkmaması gerektiğine inanıyor. Yarısından fazlası da -yüzde 53'ü- Türkiye'nin laik anayasasının yasakladığı, kadın yargıçlar, savcılar, öğretmenler ve diğer kamu görevlilerinin görevde İslami başörtüsünü kullanmasına izin verilmesinden yana."

düşündürücü bir araştırma...

kaynak: anka/ medyatava'dan

4 yorum:

minikpandispanya dedi ki...

maalesef araştırmada haklılar diyebileceğim konular var.Bunlar,

*Yüzde 70'e yakın bir bölümü hiçbir zaman kitap okumuyor.

%100 doğru.Japonyada yılda kişi başı 25 kitap okunurken,türkiyede bu oran 1.
Okuyan %30'un içerisine üniversite ögrencilerini sokarsak eğer bunların coğuda okul bittikten sonra okumayı-kitap almayı bırakıyorlar.Gazete başlıkları üzerinden bir genel kültüre sahip olan insan sayısı ise cok daha fazla.

*YÜzde 70'ine yakın bir bölümü, evli kadınlarının çalışmak için eşlerinden izin alması gerektiğini düşünüyor*

Ey türk Kadınları silkilin ve kendinize gelin..

Türkiyede kadınlar genelde boşandıktan sonra esas benliklerini bulduklarını düşündüğümden, bu maddeyede katılıyorum.Bekarken anne babadan izin alıyorlar,evlenince kocadan peki ne zaman kendi hayatalarını kendileri yönlendirecek.

Katılmadığım madde ise,

*Türklerin yüzde 73'ü yabancıların mülk almasına karşı..

Bu nasıl oluyor anlamadım.
Ülke yabancılara satıldı mülkler satılsa n'olcak.Türkiyedeki çoğu kurum yabancı firmalara satılırken kimse rahatsız olamdıda,ev satılırkenmi rahatsız oluyorlar.İLGİNÇ?

denizanasi dedi ki...

acı ama gerçek...

el*ff dedi ki...

Feci bi durumda olduğumuzu biliyordum ama bu boyutlar dehşet verici ... En korkunç olan da her gün bi adım daha geri gidiyor olmamız...

7.oda dedi ki...

çok vahim çok .. çocuklarımızın ileride yaşayacakları ortamı düşününce endişelenmeden kalmak imkansız..