Salı, Şubat 17, 2009

bir mucize bekliyorum



türkiye kasım ayı itibarıyla işsizlikte dünya dördüncüsü olmuş. freelance çalışan biri olarak o işsizlerden biri de benim, malum akşam yazıları biteli çok oluyor, düzenli para kazandığım tek iş de oydu. şimdi edit ettiğim dergiler de ilansızlıktan hep ileri tarihe atıyorlar yeni sayıları, bu durumda ya bir anda deli gibi işim oluyor ya da hiç işim olmuyor.

işsizlik çok kötü. insan kendini işe yaramaz hissediyor. bir de yaratıcı işlerle uğraşan biriyseniz durum sanki biraz daha vahim. öteki türlüsünde açarsınız ilanları, muhasebecisinizdir, bakarsınız muhasebeyle ilgili ilanlara. yaratıcı mesleklerde bu işsiz kalma durumu insanı ambale ediyor, doğruya doğru...

bir kere yeni bir yaratıcı faaliyet bulmak üzere kıvranıyor oluyorsunuz. yazarsanız "yazayım" diyorsunuz, e iyi de ne yazacaksınız? birdenbire olabilen şeyler değil bunlar... veyahut bir proje oturtmaya çalışıyorsunuz kafanızda falan filan. sıkıcı ve üzücü vesselam...

"mucize" dedim çünkü benim şu sıra iş bulmam mucizelere, çekim yasalarına, secret'lara şunlara bunlara bağlı. ona karar verdim.

bundan yıllar yıllar önce ilk kitap yayınlandığı sırada kızım da daha bebekken şaşkın ördek gibi dolaştığım bir zaman dilimi vardı... işimden sıkılmıştım ve bir proje geliştirmiş, o hayalin peşinden koşuyordum.

evde bir bebek, gitmem gereken bir iş ve ben girişimcilik kurslarında... pek de atak ve enerjik biri değilimdir, fena halde sıkılıyordum. "bu mudur? yapabilir miyim? nerden kalkıştım bu işe? batar mıyım? şirket kurmak kim, ben kim?" gibi sorularla boğuşurken ve yine o kursun çay molasında sigara üstüne sigara içerek "kaçıp gitsem mi şuradan? işten de istifa etsem mi?" diyerek delirme durumlarında ve üşürken cep telefonum çaldı.

"radikal gazetesi'nden arıyoruz" dediler. herhalde kitapla ilgili bir şey dedim içimdem... kitap ekinde bir sayfalık nefis bir tanıtım da çıkmıştı bir iki hafta önce. onunla ilgili bir durumdur diyerek beklemeye başladım. "cem erciyes görüşecek" dediler, kitap ekinin başındadır cem bey...

cem bey bana "kitap ekinde yazar mısın?" dedi konuya acilen girerek, "çocuk kitapları tanıtmanı istiyoruz" dedi. hemen atladım, balıklama daldım hatta ve hayatıma yeni bir amaç kattım. o güne dek sadece yerel gazetelerde yazmıştım. böylelikle cem erciyes sayesinde hayatımın "ulusal gazete" sayfasını açtım.

çok uzun süre yazdım onlara. sabah'a, sonra da akşam'a geçene kadar.

sabah ve akşam hikayeleri de ayrıdır. başka bir gün anlatırım.

ama şuradan geldim konuya.
bir mucize bekliyorum yine acilen.
aynı şaşkın ördeğim şimdi yıllar sonra. başa döndüm.
cep telefonum çalsın ve....

not. fotoğraf biraz huzur için...
işsizlik çok zor...

23 yorum:

Tanya's dedi ki...

Ecee,

Hepiğmiz göndersek secretlarımızı..enerjilerimizi..neyimiz varsa..sende inancını..olur mu dersin mucize..gercekleşir mi?

Adsız dedi ki...

Haklısın:( Zor:(((
Hikayenin devamını sabırsızlıkla bekliyorum

ece arar dedi ki...

tanya olur belki.. belki mucizeler böyle gerçekleşiyordur, hep beraber inanınca...
sardunya; devamını da yazarım tabii.

defneyleyasamak dedi ki...

Ece, cok dokunuyo bu konu bana. Yürekten diliyorum bi mucize. En en kısa zamanda...

pinomino dedi ki...

inanınca oluyor buna kesinlikle inan:)
benim de iş hayatım mucizelerle dolu..
hem de en umutsuz olduğum anda kendiliğinden gelen mucizelerle...
şimdi de senin için diledim bir tane:)

ece arar dedi ki...

defneyleyaşamak, pino... hissettim iyi dileklerinizi, kalbimde:)

Cocukla Cocuk dedi ki...

Ece'cim, mucizeleri bizzat yaşamışsın. yeni yıl hedeflerinin ilk bir haftada gerçek planlara dönüştüğünü düşün , yakındır yeni mucizen. İstemek ,inanmak en önemlisi. sevgiler sana

figoltx dedi ki...

En umutsuz, en ümidini kaybettigin anda mucizeler pesi sira gelir ve hatta bu durumda acaba hangisini seçsem diye onun bunalimi (ama tabi tatli bunalimi) baslar.
Bende hep öyle olmustur.
Bence senin için de öyle olacak.
Sadece inan ve iste :-).

Gülben dedi ki...

ececim, herşey bir sebep için değil mi? bilemiyoruz işte yaşarken neden oluyor ama sonra, zaman sonra farkediyoruz / anlıyoruz: "bunlar olsun diye olmuş, o zaman, onlar" diyoruz.
iyi birşeyler olacak devamında. ben eminim.

pommeler dedi ki...

mucizeler bekleyene isteyene
umarım en kısa zamanda gelsin
seninkide :)

mermaid dedi ki...

iyi dileklerim sizinle, bütün kalbimle...

Özgür Turan dedi ki...

Ececim,
seni o kadar iyi anlıyorum ki. Ama sen isteğini, beklentini gayet net bir şekilde göndermeye devam et evrene, gelecektir mutlaka bir mucize. Bundan emin olabilirsin. İstemeye ve inanmaya devam. Senin için en iyi zamanda en iyisinin gelmesini diliyorum. İnan bana çookk iyi yerlere layıksın. Sevgiyle kucaklıyorum.

tubik dedi ki...

ben yazsaymışım aynı şeyleri yazacakmışım demek ki.. Tek fark yaratıcı işlerle uğraşmıyor olmam sanırım ve iyi kötü bir işimin olması.. Bir an önce o mucize sizi de bulsun beni de inşallah :)

gülçin dedi ki...

ececim,
bu günlerin gelip geçmesi dileğiyle,

sevgiler.

ece arar dedi ki...

tüm iyi dilekleri aldım. hatta belki çok yoğun düşündünüz beni siz, uykum bile geldi yorgunluktan. bir uyuyup geleyim ben... :)

7.oda dedi ki...

benim de iyi dileklerim sizinle .. :)

~b dedi ki...

Ece,
Bende gönderdim sana tüm iyi dileklerimi.Ama önce sen inan mucizelere olur mu? Bu çok önemli.
sevgiler.

Sebnem'den dedi ki...

Ayyy Ececiğim,
O işsizlik kervanında bende varım
Göndermediğim enerji kalmadı evrene..
Bi totoma mum dikmediğim kaldı:)
Umarım...ummak istiyorum...İş istiyorum

ece arar dedi ki...

şebnem ne iyi yazmışsın, durum öyle... herkes için en iysini dilemekten başka yapacak bir şey yok.

duygu dedi ki...

yaa ama ece sen değilmiydin yeni yıla dair beklentilerinin bir kısmının ilk 1 hafta içinde gerçekleştiğini yazan... umudunu yitirme... tüm kalbimle duacınım.
sevgiler.

filiz dedi ki...

umarım olur...
olumlu düşünmek gerçekten kazandırıyor ama bunu başarabilmek gerçekten de kolay olmuyor
bütün kalbimle herşin gönlünüzce olmasını diliyorum:)

ece arar dedi ki...

duygu, filiz ümüt ediyorum. bugün biraz daha ümitliyim. sanki dünkü bu yazının ardından gelen commentler iyi geldi gibi...

Cellissia dedi ki...

Bir mucize istiyorsan ona gerçekten ihtiyacın olmalı...