Pazar, Şubat 15, 2009

arap sabunu ve sirke?

bu bir forward mail. üstelik hayatında forward mail göndermemiş bir arkadaşımdan. bana mantıklı geldi, siz ne dersiniz?

Bulaşık Makinası kullanan tüm tanıdıklarınıza iletin lütfen

Kullandigimiz deterjanlarin hem cevre hem de sagligimiz uzerinde son derecede olumsuz etkileri var bilindigi gibi.

Ozellikle yemek yedigimiz kaplarin temizlenmesinde kullanilan deterjenlarin cok iyi durulansa bile kalinti biraktigi biliniyor uzun yillar boyunca bu kalintilar gidalarimiza bulasiyor ve bu vasita ile sindirim sistemimize tasiniyor. Petrol esasli kimyasal maddelerden olusan ve son derecede guclu olan bu kimyasallar kronik hastaliklarin tetikleyicisi.

Bir süre once bir deneye basladim ve bulasik makinasinda ARAP SABUNU kullandim. Daha once doktor tavsiyesi ile cocuklarin biberonlarinin temizlenmesindekullanmistim dogal ve zararsiz oldugunu biliyordum bulasik makinesinde ne sonuc alacagimi merak ettim.

Sonuc harika bulasiklar ter temiz pırıl pırıl oldu .
ARAP SABUNU hem cok daha ucuz hemde cok daha dogal cevrede yarattigi kirlilik etkisi de cok daha az.

Bulasik makinasinin deterjan gozune dolduracak kadar koyup kapagi kapatiyorsun ARAP SABUNU macun gibi sicak su ile rahatca eriyor.

Bu deneyden sonra internettende arastirma yaptim pek cok kisi bu metodu kullaniyormus
PARLATICI BÖLÜMÜNE DE ELMA SİRKESİ KOYUYORUM...

agaclar.net'te konuyla ilgli muhsin kuşçu şöyle diyor:
Arap Sabunu Hakkında kısa bir bilgi.

Piyasada bahsedildiği gibi geniş kapsamlı formülasyonlar kullanılmamaktadır. Arap Sabunu LABSA (Lineeralkilbenzen sülfonat) potasyum hidroksit ve birkaç yardımcı kimyasallar ile üretimi yapılmaktadır. Köpürgenliği oldukça yüksektir. Arındırma işlemi yeterli düzeyde yapılmadı takdirde ciddi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Bulaşık makinesi deterjanları toz karışımlardan üretilir.

Parlatıcı olarak kullandığınız madde ise bulaşık makinesi deterjanını nötralize etmek ve bulaşıkların daha hızlı kurumasını sağlayan izo propil alkol ve kurumayı hızlandırıcı bazı yardımcı kimyasallar ile üretilir.

Son zamanlar geliştirilen hammaddeler çevre dostu olarak üretilmeye başlanmıştır. Yani daha doğal ve çevreye karşılı zararsız denilebilecek maddeler kulanılmaya başlanmıştır.

Nacizane tavsiyem bulaşık makinesi deterjanı ve parlatıcısı kullanımasıdır. Fakat tanınmış iyi firmaların ürünlerini. Ucuz olanlarda elbette zararlı maddeler kullanılmaktadır. Maliyetlerini düşürebilmek için alternatif uzak doğu mallarını kullanarak böyle bir çözüme ulaşmaktadırlar.

8 yorum:

denizanasi dedi ki...

evet.. aslında cok mantıklı. bir bakayım.. en azından deterjan masrafından da kurtuluruz..

Cocukla Cocuk dedi ki...

ben deterjanı hep minimum kullanırım parlatıcı yerineyse elma sirkesi...arap sabununu mutlaka deniycem

Adsız dedi ki...

Deneyen bi arkadaşım inanılmaz kötü bir kokuyla karşılaştığını ve kokuyu gidermek için elinde yıkamak zorunda kaldığını söylemişti. Ben denemedim.

Elçi:)

ece arar dedi ki...

ben bilemedim arap sabununu... acaba fındıkçılar gibi sabuncular da atağa mı kalktı ne:)) ancak sirke işi mantıklı görünüyor.

Turkuaz Deniz dedi ki...

Ece bulasik makinesine sirkeyi doldurdum, parlatici gozune... Heinz marka:P Vefa olsa ondan seyderdim:

SONUC!

GICIRRR GICIRRR bulasiklar! Hem de deterjan artiklarindan arinmis:) Uzun vadede bulasik makinesine zarar verecegini de zannetmem, olsa olsa temizler.

Arap sabunu var midir ki buralarda? bulursam onu da dener haber veririm:)

Tanya's dedi ki...

Aaaa..denesek...baksak..sirke tamammış..

Ben denerim ilk yıkamada..haber de ederim..cevreye de katkı ha..

mermaid dedi ki...

sirke kesin çözüm.
halıları da silersen parlatıyor.
bir dönem saçımı zeytinyağlı sabn artı sirke yapardım, parlaklık veriyor artı sabun artığı kalmıyor.
kokuyu engellemek için işlem bittiğinde makineyi açın havalandırın ya da yerleştirin desem komik olur muyum:) saçları da kurutunca geçerdi ama ıslak kalırsa kalırdı o koku bi sonraki yıkamaya dek:) sirkeyi seviyoruuum:)

~b dedi ki...

mail bana da geldi geçen hafta.Hemen denedim sirkeyi.Sonuç gerçekten süper ,herşey pırıl pırıl,özellikle cam olanlarda daha belirgin.Arap sabununu deneyeyim bari,bu arada bizim tüylüyü arap sabunuyla yıkamamızı önermişti veterineri alerjik olduğu için,sonuç ipek gibi tüyler:)
heh hee.
sevgiler ece.