Salı, Ocak 06, 2009

öylece duruyorlarsa ne anlamı var?

öylece duran şeyler:

binbir zahmetle vcdye aktarılmış eski günler.... izlenmeyeceklerse niye kaydedildiler? oturdum bugün elvin'in 2.5 yaşını izledim. aman dedim, bu çocuk benim mi, böyle mi konuşuyordu? sonra gözlerim doldu, o halini özledim... halbuki ne zor gelirdi o günler. meğer değilmiş, onu gördüm, bir şey yokmuş yahu... şimdi bir günlüğüne o yaşta olsa, bıcır bıcır konuşsa, dinlesem...

ekmek yapma makinesi: bir gün makineye un koydum. aa bir baktım, un kurtlu. niye bilmem, panikledim, koşarak çöp kutusuna gittim. arada merdane de çöpü boylamış. sonra fark ettim. bu olayın üstünden herhalde bir yıldan fazla geçti. makine duruyordu öyle... harekete geçtim ama... yakında yeni bir merdanem olacak.

kimi mumlar: kardeşim yakmayacaksak, kıyamayacaksak niye aldık?

kimi peçeteler: hani alırsın, daha pahalıdır. o gün misafir gelecektir, beğenir alırsın, kullanırsın da. tamam, sonra kaldırırsın. kullanalım yahu... hepsi birikir bunların bir de... her misafire gider ayrı alırsın...

alengirli mutfak aletleri: bir heves alırsın... sonra üşenirsin... di mi?

havlular: bu madde bende yok da kimi böyle saklar bazı havluları. misafire yine!

giyilmeyenlere hiç girmeyelim...

peki bir daha okunmayacak olan kitaplar, izlenmeyecek olan dvdler?

ya kullanalım, ya kurtulalım...

18 yorum:

kurşunkalem dedi ki...

Atmaya vermeye kıyamazsın,sonra benim gibi,araya lazım şeyleri de yanlışlıkla ekleyip,atarsın.Erteleme diye birşey olmamalı,o konuyu unutturuyor,bilinçaltına atıveriyoruz.

defneyleyasamak dedi ki...

AYNEN
Ben de girdim bi temizliğe. Sırada mutfak robotu, katı meyve sıkacağı, bugüne kadar elimi bile sürmediğim tabaak çanaklar var. Yer kaplamasını geçelim, varlıkları ruhumu katıyor, neden duruyor peki?

yasemin dedi ki...

okunup izlenenler de istiflenmemeli bence, onlar da takasa, hediyeye dönüşsün. okuduklaımızın ve izlediklerimizin çok azına geri dönüp bir daha bakarız. bakacaklarımız kalsa sadece evde daha az raf, dolap, kitaplık olur hem de başka kütüphaneler zenginleşir. bir dvd bir kişi, bir kitap bir kişi olmamalı bence. tüketimi azaltalım, bebek eşyaları gibi kısa kullanılıp kalanları da tekrar kullanıma sokalım... bi post dolusu söyleyecek laf geldi aklıma birden, kesiyorum burda :)

ÇAğ dedi ki...

Ben şunu anlamam ve anlamadığım kültürde yetiştim bide.Misafire en iyisini sunma olayı.Annem misafir odasına yani günümüzün salonu tepindiğim şu an,hiç giremedik, koltuklar ve vitrine dokunamadık.Alınan cuuumbo çatal-kaşıklar,eee ne zaman misafir gelince.Ben ne yapıyorum ben ne ile yiyorsam nereye oturuyorsam ne marka peçete kullanıyorsam o da kullansın yahu, bir nevi göz mü boyuyoruz, anlamadım gitti...
Öptüm

mermaid dedi ki...

hihi benim hiç "misafirlik" zamazingolarım yok hepsini kullanıorum en güzel mumları, peçeteleri:)

ece arar dedi ki...

bende de yok misafire saklayayım kavramı da, dur şu mumları daha yakmayayım demişliğim var. neyi bekliyorsam:))

yaso evet hadi değişelim kitap, dvd:)))

Primarima dedi ki...

Geçenlerde buna benzer bir yazı geçiyordu kafamdan yazsam dıyordum vazgeçdim ,aynı şeyleri düşünüyorum sevgili Ece, özellikle mumlar konusunda :):)neden kıyılamaz bilemem ama yavaş yavaş aşdım ben artık, yakmalara başladım.eşim hep yakalım şunları derdi bende hayııır derdim, oda aynen sizin gibi" ee ne anlamı var ne diye duruyorlarki yakmayacaksak "derdi, yazıya çok güldüm bu sebeple:)

yasemin dedi ki...

ece ben hiç tutmuyorum anında elden çıkarıyorum sadece ayrılamadıklarım duruyor. yani geçen hafta okuduklarımı, izlediklerimi o haftasonu hemen kimle görüştüysem ona veriyorum sadece ayrılamadıklarım kalıyor. ama bu gece gidip bi bakacağım, vardır bi seyler, yazarim sana, gonderirim. bundan sonra seni de verilecekler listesine yazacağım. haberlesip paslasalim. gercekten. yeter artik!
:)

Defnenin Annesi dedi ki...

Bendede atma takıntısı var ve herşeyimi kullanıyorum. Kullanmadığımız herşeyi atıyorum veya veriyorum. Sevgili kocacım bundan pek memnun değil, bazen onun dolabınada giriyorum :-)

Mehtap dedi ki...

Bence de bugünü bugün olarak yaşamak lazım.İnsanoğlunun yarına garantisi var mı?Kullan gitsin.Bence kullanmamakla da israf etmiş oluyoruz.Kıyamayacaksak niye alıyoruz.

figoltx dedi ki...

Ben de eskiden bütün güzel peçeteleri, mumları misafire saklardımş ama artık degistim. Artık bütün güzellşklerle kendimizi şımartıyorum...

Özgür Turan dedi ki...

Bizim ev de bir dergi çöplüğü adeta. mesela sanırım 2008'İn bütün yerli yabancı ekonomi, dekorasyon dergiler halen duruyor. ekonomileri serdar diğerlerini de ben atamıyorum. manyakça birşey:)) mumları da yakmıyorum evet Ece hemen yakmaya başıyorum bu akşamdan itibaren. Kitap, dvd takası da tamamdır.

M.İ.N.İ dedi ki...

bir hikaye vardı kadın ölüyor kardeşi dlobında üzerinde etiketi duran geceliğini buluyor kadının belliki özel bir günü belkemiş ama o özel gün hiç gelmemiş.Bende atarım yada kullanırım ama bazen pişmanda olurum Kızımın ilk emziğini atmıştım tekrar alışmasın diye ama keşke saklasaymışım bebekliğin sembolü nede olsa :((

M.İ.N.İ dedi ki...

Hıı bu arada kitabınızı okuyorum.Şimdi hamile olduğunuzu ve dış gebelik olmadığını öğrendiğiniz bölümdeyim Çok hoş :))

Turkuaz Deniz dedi ki...

kac zamandir deniz' in eski video kayitlarini cikarip ona izletmek niyetindeyim ben. baksin o zamanlar ne guzel yemek yiyormus gorsun istiyorum... kitaplari vermek konusundaki hassasiyetim gecer mi bilmem, okunup geri gelse bana-ben okumayan bir baskasina versem yine geri gelse... olmaz mi???
mum bekletemem ben, yok misafir icin saklanan birsey bende. annemi de degistiremedim bu konuda ayrica, saklaaar saklaaarr...

Cocukla Cocuk dedi ki...

Bende eskisine göre azalan oranda da olsa var. Eşim söyleye söyleye bayağı aşama kaydettim aslında.

Tijen dedi ki...

Yıllarca sonra da, sadece bir kere de seyredilecek olsa güzel be Ece!

Bilge Güneş dedi ki...

Temizlik başlıyooooor :) İlham perin oldun benim...