Perşembe, Mart 26, 2009

kadın öyküleri kitabı



unuttuğum bir şeydi kadın öyküleri yarışması... bir öykü yollamıştım, üç sene mi oluyor ne? dereceye girmedi öykü. unuttum ben. sonra dün postadan bir kitap çıktı. aaa, içinde benim öykü de mevcut. "yayınlanmaya değer" olanlar kitaplaşmış meğer. ne hoş.

haberi şu;

Petrol-İş tarafından düzenlenen 'Kadın Öyküleri Yarışması' sonuçlandı. 345 kadın öykücünün 498 eser ile katıldığı yarışmada, Bursa'dan katılan Serap Gökalp'in 'Fadime Hanımın Işığı' adlı eseri yarışmada birinciliğe değer görüldü. Bursalı Serap Hanımı tanırım umarım bir gün:) Aynı şehirden besleniyoruz ne de olsa. Tebrikler...

Petrol-İş Sendikası tarafında yapılan yazılı açıklamada Gazeteci-Yazar Berat Günçıkan, Gazeteci-Yazar Handan Koç, Yazar Jaklin Çelik, Yazar Latife Tekin, Üniversite Öğretim Üyesi Saliha Paker, Şair-Yazar Sennur Sezer, Sendikacı Yaşar Seyman’dan oluşan jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonucunda ikincilik ödülüne Almanya’nın Hannover kentinden “Variyola” isimli öyküsüyle katılan Kadriye Bakşi, üçüncülük ödülüne de “Kendi Tabutunu Taşıyanlar” öyküsüyle Hamide Gönen layık görüldü.

“Melamin Tabaklar” adlı öyküyle Nazmiye Demiroğlu, “Sukut-u Meryem” adlı öyküyle Gülbeyaz Karakuş, “Ciğer Kokusu” isimli öyküyle Hande Baba bu yılki teşvik ödülünün sahibi oldular. Ödüllü öykülerle birlikte jüri üyelerinin yayınlanmaya değer bulduğu öykülerden oluşan bir kitap hazırlandı.


345 kadın katıldı


Amacını kadınları yazmak konusunda yüreklendirmek, emeği ile geçinen kadınların da edebiyata yansıtılabilecek gerçekliklerinin olduğunu göstererek, kadınları edebiyat içinde de görünür kılmak olarak tanımlayan yarışmaya çok sayıda katılım olmuştu.

Yarışmaya Türkiye’nin her bölgesinden ve yurtdışından 345 kadın, 498 hikaye ile katıldı.

9 yorum:

Tanya's dedi ki...

Ne güzel bir haber..işaret heralde bunlar..yeni kitaba?

Turkuaz Deniz dedi ki...

Torpil islemeye basladi mi sanki, evren evrennnn! beni de gorrr!
hamil-i kart yakinimdir ise yarar mi acep? Haydi Ece!

selen dedi ki...

Ece Hanim cok tebrik ederim sizi. Bu yarismanin ilanini gordugumu hatirliyorum. Herhangi bir yarisma icin olmasa bile kendim icin bir oyku yazmaya baslamistim kisa bir zaman once. Sonra derstti, suydu buydu derken bir kenara biraktim. Eski bsayarimin bir kosesinde duruyor. Uzerinde de calismistim. Degisik birkac kurgum vardi. Simdi sizin yazinizi okuyunca unuttugum oykum geldi aklima. Belki bu yaz elinden tutarim tekrar kim bilir?

Tekrar tebrik ederim. Bu kitabi da not ettim. turkiye'ye gidince kitapcilarda kitap birakmayacagim sanirim, hepsi benim olacak. :)

tubik dedi ki...

Çok sevindirici bir haber. Ama elbette ki 345 değil binlerce kadın öykü yollayabilse. Sizi de tebrik ediyorum.

ÇAğ dedi ki...

Eceee alkııış, gerçekten işe yarıyor demekki evren olayı...
Öptüüüm

ji han dedi ki...

iştee bu

Adsız dedi ki...

Hahahahaa teşekkürler evren sana! Çok daha iyileri olsun senin için. En çok istediklerin olsun.

figoltx dedi ki...

Everen sana göz kirpmaya basladi bile Ece :-).

Gülben dedi ki...

Heyyytttt yavrummm benimmm :) süpersin sen. hadi imzaya gelll