Çarşamba, Mart 25, 2009

evrenden torpilim var:)


benim ajan (halil gökhan) yeni bir kitap çıkartıyoruz dedi; bak göreceksin, secret gibi değil, düzgün, elle tutulur.... çıkınca göndereyim, oku diye ilave etti tabii.

ben kişisel gelişim kitaplarına meraklı değilim, hoş çekim yasası türü kitapları tamamıyla bu kategoriye dahil etmek yanlış olabilir ama en nihayetinde bir teoriden yola çıksalar da sonuç kendi hayatınız iyileştirmek üzere çabalar üzerine kurulu.

bir gün geldi kitap kargodan; içinde yazarın notu; "Ece Hanım, sizin de evrenden torpiliniz var." yazıyordu. İmza: Aykut Oğut.

bilen bilir, tesadüflere, işaretlere pek inanırım ben. hadi inanmak demeyelim de, hayatın neşesi olarak görür, üstüne giderim kimi küçük işaretlerin.

örneğin bir yüzüğümü taktığım gün süper bir şey olmuşsa uzun bir süre elim o yüzüğe gider, başkalarına yüz vermem. başka bir gün sıkıntılı bir anımda boynumda olan kolyeyi uğursuz addeder, bir süre kullanmam.

evrenden torpiliniz var'ın bana ulaştığı sabah silkinip kendime geldiğim, tekrar güçlerimin farkında olmam gerektiğini düşündüğüm, "aslansın sen, yapabilirsin" diyerek kendime pozitif mesajlar verdiğim, yeni bir deftere yazmaya başladığım (buna da inanırım: bir deftere yazarken her şey kötü giderse o defteri kaldırıp atar, yenisine başlarım) nefis bir sabahtı. kış uykusundan uyanma, aydınlanma diyelim... (çok mu uzattım lafı yav, kitaba gelemedim)...

işte o sabah geldi kitap elime, içindeki yazıyı görmedim. sadece dışarı çıkarken çantama attım. defterimin yanına koydum. derken gün içinde "aslansın sen ece" telkinlerim sonucu işle ilgili iyi şeyler oldu. gülümseyerek dururken birden kitaba gitti elim; ilk sayfayı açıp "ece hanım sizin de evrenden torpiliniz var" el yazısını okuyunca gülümsemem arttı. işaretlere yeniden inanıp kitabı okumaya başladım.

aykut oğut'u(ike ogut)bu tarz kitaplar yazanlardan ayıran müthiş bir fark var; samimiyet, içtenlik. bir kere sahiden okuyucuya bire bir hitap ediyor ki bu sayede yazarın size ilettiklerini direkt algılıyorsunuz. mot-a-mot bir anlatım yok, çekim yasası şudur, olay budur demiyor, sıkmıyor.

ayrıca bunca çekim yasası kitabı okuyup da neden uygulayamadığımızın sırrını da veriyor. çünkü olay enerjide bitiyor! mıknatıs olma hali ve de iyi şeyleri ya da kötüleri çekme, çekebilme kapasitesi....

elbete bununla birlikte enerjinizin yükseklerde olması için yapılması gerekenler dışında, kitap sounnda gayet basit ve anlaşılır egzersizler veriyor. uygulayamamak imkansız. dediğim gibi anlaşılır, basit şeyler. belki bu tip kitaplarda bizim sorunumuz yabancı kaynaklı eserleri okumamızdan kaynaklanıyordur kim bilir. bizden birinin samimiyeti daha etkili olmuş...

oğut imkansız denen ne varsa başarmış hayatta... çekim yasasını falan boş verin, imkansızları olabilir'e dönüştürmek için motivasyona ihtiyacınız var ise bile bu kitabı okuyabilirsiniz.

tek kelime ingilizce bilmeden, beş parasız Amerika'ya giden bir adam bugün dünyanın en büyük markalarının reklam sesi olduysa, birçok ödüllü filmde rol alıyorsa sesine kulak vermek lazım....

röportaj fotoğraflarına uzun uzun baktım sonra... o pozitif ruh hali belki bana da (b)ulaşır diye. 15 günde 15 baskı... "aslansın sen ece, sen de iki ayda yeni bir kitap yazabilirsin!!!!"

neden olmasın? (Aykut Oğut, Dharma)

11 yorum:

Adsız dedi ki...

ben de aynen evrenden torpilli olduğumu düşünüyorum.çok şeyim olduğundan değil de sesimi duyan bir merci olduğuna inanıyorum:))
bu kitabı merak ettim şimdi.

zuzuların annesi dedi ki...

Kişisel gelişim kitaplarını bende hiç sevmem,okuyamam sıkılırım...
Secret vs.yi filan kitap olarak bile görmem yani o derece...Ama bu bahsettiğiniz kitabı ve mucize şahsı sevdim...Sanırım daha önce de Funda'da okumuştum...İnsanın o torpilin birazının kendisine de bulaşma arzusu içerisinde kitabı öpesi geliyor:)))
Ve aslansın sen, ha gayret Ece...
Bence de neden olmasın?:))

Tanya's dedi ki...

Aslansın sen Ece!

tubik dedi ki...

Kişisel gelişim kitapları bana her zaman yapay gelmiştir. Verilen taktikler, bu taktiklerden sonra herşeyin übersonik şekilde düzeleceği ya da değişeceği düşüncesi palavradan öteye gitmez gözümde. Çünkü bu tip kitapları okuyan tüm insanların kariyerinde fazlasıyla başarılı, çok zengin, filmlerdeki gibi bir aşkın kahramanı, mükemmel anne, popüler, sağlıklı, vs vs olması gerekir. Sanki sadece umutsuz insanların bir gram umudunu çalan hırsızlar gibidir bu kitaplar gözümde.

Ama içten diyorsanız, sıkmıyor diyorsanız, bizden diyorsanız, belki o torpilden ben de nemalanırım kim bilir :)

Cocukla Cocuk dedi ki...

yabancı kitapları okumamızın bir sorun olduğunu düşünüyorum aynı şekilde, örnekler bizden olmadığından unutulup gidiyor.
listeme aldım kitabı.
ayrıca sen aslansın Ece, 2 ayda biter kitap hiç merak etme gurur duyuyoruz seninle

ÇAğ dedi ki...

Ececim, en kısa zamanda alıp okuyacağım, severim bu tür kitapları, yalın anlatım en taptıklarım.En azından mayokinimi ve takıştırdığım afilli takılarla kumsala uzanıp secret okumayanlardanım:)
Öptüüüm

selen dedi ki...

ben de kisisel gelisim kitaplarina hep burun kiviranlardanim. okudugum okulda doktora ile basa cikma yollari, stresi yenme yollari, nasil daha iyi calisabilirsiniz konusmalari, daha planli calismanin yollari gibi bir suru toplantilar yapiliyor. Ilk birkacina gittim ama sonra biraktim. Ne bu tarz kitaplarin, ne de bu tarz toplantilarin beni iki gidim bile gelistiremeyecegine inanmis bir insanim. Kendi yonumu kendim bulmam gerekiyormus hissiyatina kapiliyorum. Ama sizin onerinizi not ettim. turkiye'ye gittigimde kitabi edinmeye calisacagim. sevgiler,

Turkuaz Deniz dedi ki...

e haydi o zaman, bu torpilmis bekledigin demek ;)

Adsız dedi ki...

Dün yazınızı okur okumaz ögle tatilinde koşa koşa kitapciya gittim ve bahsettiğiniz kitabı aldım. Tam da boyle bir kitaba ihtiyacim olduğu bir donemdeyim. Umarım evren banada torpil yapar.

peripatetic dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
peripatetic dedi ki...

Sizin de hayalinizdeki kitabı, istediğiniz sürede yazacağınızdan eminim. Ancak iki ayda yazılıp basılınca çok fazla anlam kayması ve imla hatası olabiliyor. Sizinkinde olmayacağına hiç şüphe yok.

Yine de evrenden torpilli olma düşüncesi bugün çok ferahlatıcı