Perşembe, Mart 19, 2009

bir anketimiz daha sona erdi...

"bloglarda en çok şunları seviyorum..." isimli anket sona erdi.

sonuca göre kimse uzun yazı okumak istemiyor...

bu da çok mantıklı:))))

5 yorum:

Defnenin Annesi dedi ki...

ben uzun yazi görünce acikcasi biraz basindan biraz ortasindan biraz sonundan okuyorum :-)

tubik dedi ki...

Bu durum aslında yazıdan yazıya değişen bir durum.. Tek bir konu hakkında uzunca bir yazı okumak hem insanın dikkatini dağıtıyor hem de ilgi çekiciliğini kaybediyor. Ancak farklı farklı konulardan derleme bir blog yazısı daldan dala atladığı ve farklı yazılar gibi algılandığından daha eğlenceli olabiliyor..

Örn: Tek bir kitap hakkında uzun bir yazıdansa, bir çok kitap hakkında kısa kısa bigiler verilen uzun bir yazıyı tercih ederim :))))

selen dedi ki...

Simdi yine dusunuyorum da sizin anketinizin sonuclarini soyle seyler geliyor aklima: Bloglarda yazi yazan insanlarin buyuk bir cogunlugu is-guc sahibi calisan insanlar. Hatta bunlarin da buyuk bir kismi evlerinde degil, ofislerde calisiyor. Durum boyle olunca da blog okumalari en cok gunduzleri is arasinda firsat buldukca yapiliyor. Aksamlari eve gidilince de yapiliyor olabilir ama ben ofis icinde calistigim kisacik donemimde eve gidince bsayar yuzu gormek istemeyen bir insandim. Tahminim cogu calisanin da bu egilimde oldugu yonunde.

Bu durumda blog okuyuculari yaptiklari islerden iki dakikacik nefes aldiklarinda uzun bir yazi okumak yerine kisa bir yazi okuyup neselenmek/bilgilenmek/ogrenmek istiyor olabilirler. Kisa yazilar hem zaman almiyor, hem de insanin cok dikkatini vermesini, yani zaten cok yorucu bir isle ugrasirken bir de baska birseye konsantre olup kafa yormayi gerektirmiyor tahminimce. Nacizane goruslerim bunlardir :)

Tijen dedi ki...

Anketi görmemiştim ama görseydim kesinlikle ben de böyle oy verirdim. Demek doğru yoldayım! Ben bir de sabah 7'de kalktım, tuvalete gittim, 3 bardak çay içtim, ekmeğime tereyağ sürdüm, 8:12'de sokağa çıktım nevinden günlük hayatın başkalarını ilgilendirmeyecek detaylarının yazılmaması taraftarıyım.

Adsız dedi ki...

Ben yazılan her kelimeyi okumayı severim.Hatta yorumlara kadar inip blog profu olmayı da.