Perşembe, Haziran 25, 2009

küçük şeyler

ayça şen'in kitabını alamadım hala. çok aklımda.

yazın neler okuyacağım? başka şeyler de almam lazım. kitap önerileri olan?

iki dergi birden yapıyorum şu an. ikisi bitince biraz ferahlayıp yazlığa gidebilirim gibi. gidemiyorum...

elvin'in tatildeki ilk iki haftası dolmak üzere. dolu dolu geçti. yazlığa gitmedik belki ama antalya tatili vardı. sonra burada ananesiyle lunaparka, benimle bir sürü yere gitti. sıkılmaya vakti olmadı yani.

ayrıca sıkılsa ne olacak değil mi ama? biz küçükkken evde sıkıntıdan patlar, ama bu sebeple kendimize oyunlar icat ederdik, olmadı uçuşan tülleri izler ama of pof demezdik. anamız babamız çıkartırsa dışarı çıkardık işte... kıyameti koparmazdık.

ben yemek kitapları biriktiriyorum, biliyorsunuz değil mi? arada sırada çıkarır bir tarif yaparım kitabın birinden. ama uğurlu mudur, ölçüler bir tek onda mı tamdır, güler abla bu işin asıl piri midir bilemeyeceğim... güler ablanın mutfağından diye bir kitap var bende, yıllar önce aldığım. basit, günlük yemekler, üç beş kurabiye, kek tarifi olan çok sade, iddiasız görünümlü bir kitap. ama sadece ve sadece güler ablanın kitabından yaptığım her şey AŞIRI lezzetli oluyor. bir yerde bulursanız alın olur mu, deneyin, bana da haber verin sonra...

9 yorum:

Leylak Dalı dedi ki...

Selam,
Baktım kitaba ihtiyacınız var, birkaç öneri getireyim istedim, sıkı okuyucuyumdur, emin olabilirsiniz. Şöyle bir öneri listesi sunayım size:
1-Erken Kaybedenler-Emrah Serbes (bu öykü kitabı, eğer polisiye severseniz ve okıumadıysanız aynı yazarın diğer 2 kitabını da öneririm)
2-Bir Deliler Evinin Yalan Yanlış Anlatılan Kısa Tarihi-Ayfer Tunç
3-Fiyonklu İstanbul Dürbünü-Gül İrepoğlu
4-Canlarına Değsin-Mehmet Saraç
5- Bunu bilirsiniz muhtemelen Hop Çiki Ya Ya Polisiye serisinden M.Murat Somer-Kader'in Peşinde
6- Bir klasik: İki Kızkardeş-Edith Wharton
yeterli sanırım, kitaplardan bazıları hakkında blogumda tanıtım bulabilirsiniz arzu ederseniz.
Ha bu arada Ayça Şen'in kitabı elimde, yarıladım "Saatçi Bayırı" kadar güzel olmasa da eğlenceli, yazlık bir kitap. Ayça Şen'e yakışan zıpırlıklar bulabilirsiniz içinde.
Umarım önerilerim işinize yarar, sevgiyle kalın, anne karnındaki macerasını bildiğim fıstığa öpücük.
Nurşen

ece arar dedi ki...

nurşen bu ne güzel liste. bloguna da hemen uğruyorum. ben saatçi bayırı'nı okumadım... ismi bilmiyorum beni fena şekilde irite ediyor, psikolojik bir çözümleme yapmalıyım:))) erken kaybedenler'i listeme aldım hemen. sonra ötekileri de okuyayım... ayfer tunç'un kitabı hakkında birçok yazı okudum, kendimi maalesef kitabı okumuş kadar hissediyorum ama bir şans vermeli belki de... gül irepoğlu da adını bildiğim ama okumadığım yazarlardan. mehmet saraç'ın kitabının konusuna bakmalıyım:))) hop çiki ya serisi de okumak istediğim ama hepsini nasıl okurum ayyy dediğim bir seri! iki kızkardeş'i de okumadım aaaa, ona da bakayım.
çok ama çok teşekkürler

ece arar dedi ki...

gül irepoğlu ve mehmet saraç'ı bloguna bakarak ve idefix'ten de inceleyerek ayça şen ile beraber tam şu an ısmarladım... tam listem şöyle oldu bugünlük;
Yeryüzündeki Amor Hans Ulrich Treichel
Babalar ve Kızları Rock'n Roll Öyküleri Hikmet Temel Akarsu
Basın Fotoğrafçılığı Pierre - Jean Amar
Kiralık Adam Yazgülü Aldoğan
Fiyonklu İstanbul Dürbünü Gül İrepoğlu
Taş Bina ve Diğerleri Aslı Erdoğan
Canlarına Değsin Mehmet Saraç
Alaçatı'da Aşk Mehmet Coral
Hırs ve Ceza Ayça Şen

Leylak Dalı dedi ki...

güzel, iyi okumalar diliyorum. umarım beğenirsiniz. H.Temel Akarsu'nun kitabını okuduktan sonra beni bilgilendirirseniz belki ben de onu eklerim okuma listeme. Sevgiler..
Nurşen

Tanya's dedi ki...

Ayca Seni aldım ben..yollarda okuyacağım.

. dedi ki...

aYÇA şEN'İ aldım. Bitti bitecek diye yavaşlattım okumamı:) Bütün blogların manifestosu olmalı çoğu paragrafı:)

Bakırköy'ün gizli tarihini okuyorum. Keyifli. Delilere selam olsun.

sardunya

Primarima dedi ki...

Pişman Değilim'i okumuşmuydunuz?
Şen Sahir Sılan
En sevdiğim kitapdır.

Unknown dedi ki...

nedir seninle ortak kolleksiyon durumumuz.... çook iyi yemek kitaplarım oldu; bir ara görüşelim.. bu arada ayça kirişçioğlu'nun "yol" isimli kitabını okuyorum. campari portakal tadında.

elvin'i öp benim için

haluk

Basak dedi ki...

ecnebi bir yemek kitabi önerim olacak: Jamie Oliver'dan "ministry of food". Jamie amca gayet genc bir ingiliz. Yakin gecmiste bir programi vardi, Londra gettolarini dolasip daha önce hic yemek yapmamis ailelere yemek yapmayi ögretiyor. Ben sahsen ingiltere'de bazi cocuklu ailelerin bile sadece dondurulmus gidalarda beslendigi bu programda gorup dumura ugramistim.. Jamie bir ara da ingiltere genelinde fast food'un okullara yasaklanmasi konusunda bir kampanyanin onculugunu yapiyordu, sanirim kismen basarili da oldu.. Tarifleri genelde cok kolay, kisa surede yapilan bile yemekler olmasina karsin cok da sik ve havali oluyor :-) Dünya mutfagi.. Kitaplari cok hos, yemek kitabindan beklenilmeyecek kadar sanatsal.. (oyle alismisiz ya...) "Jamie's Italy" adinda Italya yemeklerini iceren bir kitabi var, resimleri cok ama cok güzel, tek kelime ile sanat.. Ama icindeki tarifler gayet mesakkatli - yine de resimleri icin bile alinabilir.. Jamie'ye baslamak isteyenlere ilk olarak "ministry of food" oneririm... agzinizin tadi eksik olmasin! :-)