Perşembe, Şubat 01, 2007

şubat


şubat ocaktan daha şahane bir ay. bir kere kısa. bir kere, o bitince mart gelecek. bu da demektir ki mart bitince de nisan gelecek... ama ocak ayındaysanız hepsi sanki uzak birer ülke, uzak bir hayal.
bugün 1 şubat ya, silkinip kendime geldim. niye mi? dedim ya; şubat bir kere kısa. bir kere o bitince mart gelecek. bu da demektir ki mart bitince de nisan gelecek... ama ocak ayındaysanız hepsi sanki uzak birer ülke, uzak bir hayal.

geldim kendime. köpek alasım vardı uzun zamandır. the secret'ta bile diyor, alın evcil hayvanı, hayatınıza neşe katın....
köpeğin adı çoktan konulmuştu, ŞOLA. adını nereden bulduğumu söylerim tabii, bir kitap kahramanı ŞOLA. kendini aslan sanan ŞOLA... neyse, bugün buldum köpeciği, bir ingiliz terrier. bembeyaz bir pamuk yumağı.
kızım zaten; her akşam iş yerime "köpeği aldın mı anne?" diyerek gelmekte. ister misiniz ben bugün kızımı okuldan alınca çıkıp gidip ŞOLA'ma kavuşayım... ister misiniz ha? ben çok istiyorum. içim kıpır kıpır. şubat şahane zaten, bir kere kısa. bir kere, o bitince mart gelecek. bu da demektir ki mart bitince de nisan gelecek... ama ocak ayındaysanız hepsi sanki uzak birer ülke, uzak bir hayal.

ŞOLA'ya gelince, kitap şurada... üç yaşından büyük bir çocuğunuz varsa, gözünüz kapalı alın... kitap okuyan bu köpeğe hayran olun, yazara alkış tutun. benim hayatta en sevdiğim kitaplardan biri bu, kızım da bayılıyor... günışığı ne yapsa seviyoruz da, ŞOLA bir başka...

4 yorum:

yasemin dedi ki...

oh nihayet yazdın. şola güzel isim. ben köpek-kedi alamıyorum, astım-alerji sebepleriylen, evdekini de yollamıştık hatta :.( kitabı alalım biz. neyse çok güzel bir fikir. şola'yla elvin'e sevgiler, selamlar.

uykucu dedi ki...

bende eve hayvanı çok istiyorum ama temizlik olayı beni korkutuyor zaten oğlum yeterince dağıtıyor birde hayvancığın peşinden koşturabilecekmiyim diyede korkuyorum .ama benim tercihim kediden yana kedi bakımı daha kolay köpek ev içinde fazla zor.(tecrübeyle sabit o zamanlar bekardım derdim bu kadar çok değildi)ben horoz bile beslediğim için hepsini biliyorum ama biraz daha beklemeye kararlıyım en azından oğlum sorumluluk alacak yaşa gelsin ve hayvanına o baksın diye nasıl fikir ...o kitabıda alıcam mutlaka..(terrier çok kaprislidir ona göre )

Tanya's dedi ki...

Şola hoooşgelmiş hayatımıza..cok iyi karar verdin..süper bir dostunuz oldu...temizlik falan hiç dert değil..acaip cekimli süpürgelerden alırsın gecer gider..öye bir renklenecek ki hayatınız..tatillere giderken bırak bana.

Binnur A. Ö. dedi ki...

ece,
bana e-mail gonderip adresini verir misin?
sana bir sey soracam da...
benim ki binnurakhun@yahoo.com