Perşembe, Kasım 23, 2006

joker

arada bir joker bulurum ben. sahiden. birkaç yılda bir tesadüf eden bir şey. saklarım onları, kimi buzdolabının üzerinde, kimi torpidoda. tuhaf bir şey. hep düşünürüm kim attı o jokerleri diye? yeni bir deste kağıdı olup da jokerlere ihtiyaç duymayan insanlar olabilir mi? hem bu jokerler bana şans getirecek diye düşünürüm o an, öyle bir şey olmadı şimdiye dek ama yine de güzeldir joker bulmak. sevinirim.

victoria redel- oğlum enteresan bir kitap. oğluşu olanlara özellikle tavsiye. ne kadar saplantılı bir anne olunabileceğini bilmek isteyenlere de öneririm. istiklal kitapevi'nden çıktı, yeni.

hava nasıl istanbul'da? günübirlik geleceğim. cuma mı gelsem pazartesi mi kıskacındayım, çok yorgunum bir de hep. 11 saat uyuyorum her gece. erken kalkmayı başaranlardan tavsiyeler istiyorum.

14 yorum:

Adsız dedi ki...

Uyku problemi bende de oluyor:) Tavsiyede bulunamayacağım oyüzden hatta benim de tavsiyeye ihtiyacım var bu konuda:)
Söylediğin kitabı merak ettim bir oğlan annesi olarak almayı düşünüyorum:)

Adsız dedi ki...

ne tuhaf! aynı şey benim için de geçerli. 12.00'den önce yataktan kalkarsam seviniyorum. genelde 3.00'te uyuyorum ama daha önce de yatsam öğlenden önce kalkamıyorum. sonrasında da halsizlik ve isteksizlik, bir oblomovluk. üstelik araştırmam gereken ressamlar, gitmem gereken sergiler var ama istek yok. sonbahardan dolayı veya kışın gelişiyle ilgili mi acaba?

Adsız dedi ki...

uykuyu cok seven biri olarak nasil erken kalkilira yontem oneremeyecegim ama sanirim cevabi "mecburiyet". bir sure sonra da vucut o ritme alisiyor zaten. ben de oyle oldu ... ama bir sekilde erken kalktiktan sonra ne iyi gelir deyince kesinlikle acik havada yuruyus derim. cok iyi hissettiriyor ve yasasin gunu kazandim diye dusunduruyor.
kitap tavsiyesi icin tesekkurler.bu arada epeydir hava super istanbul'da.
sevgiler.

blacklebron dedi ki...

11 saat mi ? pöhhh helal olsun be ((:
hemde bursa gibi az uyuyup çok tat alınacak bi şehirde ..

Adsız dedi ki...

sabah kalkmak için sağlam bir nedene ihtiyacın var
senin gibi çok kitap okuyan birine üzülerek televizyon diyorum
erken saatte başlayan iyi/sıkı bir dizi keşfetmeni tavsiye edebilirim hele de digitürk ün varsa bu zor olmayacak

uykucu dedi ki...

erken kalkmak için vücut saatinin ayarlı olması gerekiyor, benim yıllardır ayarlı saat 6:30 dedi mi uyanırım.hemen ayarlat..ve tavsiye ettiğin kitabı da alıcam senden de yeni kitap bekliyorum.sevgiler..

EBRU dedi ki...

Bahsettiğin kitabı alacağım. 2 oğlan annesi olarak okusam iyi olur. Oğlan anneleri ile ilgili en son "Anneler ve Oğulları" diye bir kitap okumuştum ve de beğenmiştim. Tavsiye ettiğin kitabı okuyunca yorumumu yazarım. Sabahları uyanamama halini ben de yaşıyorum. Yatarken başucuma 2 saat ayarlıyorum. Biri diğerinden 10 dak. sonra çalıyor. Biri çaldıktan sonra uykum bölünüyor haliyle, sonra 10 dakika daha uyuyup sürünerek oflayarak kalkıyorum yataktan. Gerçi bazen ikisini de kapatıp uykuya devam ettiğim ve uyanınca saati kapattığım anı hatırlamadığım oluyor ama neyse :) Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Uyku mu o da ne? Ece ne kadar şanslısın uyuyabiliyorsun. Keşke bende uyuyabilsem. 6-7 saatlik uykuyla yaşıyorum senelerdir. 8 saat uyuyabilmek için bütün gün spor yaparak kendimi ciddi yormam gerekiyor. Çok klişe ama çay, kahve alışkanlığın nasıl, işe yarıyorlar mı?

Adsız dedi ki...

Jokerleri bulup bulup tuketiriz farkinda olmadan...

Adsız dedi ki...

İlk kez yazıyorum sana , selamlar ece:) Bu kitabı ben de hemen alacağım... Uyku problemine gelince.. Sabah uyanmak için bir mecburiyet çözer bunu ancak.. Oğlum neredeyse 10 aylık, sabah 7-7.30 oldu mu birlikte zıplıyoruz güne.... ya yeni bir bebek yap diyeceğim:))..ya da kendine söz ver, kurduğun saatte kalkamadığın her sabah bi kutuya 50 ytl atıp yardıma ihtiyacı olan birine ver :p yardımseverlik iyi bişi tabi ama 1 hafta kaytarmak bayağı pahalıya mal olacağı için bir de bakmışsın saat tık dedi mi kalkıyorsun artık:):)

ece arar dedi ki...

süper tavsiylere teşekkürler. azıcık azalttım uykuyu.

Adsız dedi ki...

ozlemakaydin@hotmail.com

Oya Kayacan dedi ki...

Joker bulmak! Ben de joker bulmak istiyorum. Derhal. Hemen. Şimdi.

Kadın (Oya) yerinden fırlar, koşa koşa Maxitoys mağazasına gider. Jokerlerin hepsi oradadır. "Buldum, buldum," diye bağırır.

Dikkat bu bir Maxitoys reklamıdır!

Adsız dedi ki...

Sevgili Ece,

İskambil Kağıtlarının Esrarını okudunuz mu? Hem joker bulan, hem de bunlara dikkat edip saklayan hem de annelik tecrübesini yaşayan biri için çok sevilesi bir kitap. Tavsiye ederim.