Cumartesi, Ağustos 12, 2006

delirtme kuşu sahnede

 
tanrı kötü günler göstermesin ama her rutin adamı sıkıyor. sabah kalk, kahvaltı yap -ki denizin üstünde bir ev bu-, ha bir dakika kahvaltı yap değil, yaptırmaya çalış, yemesin, peşinden koş, derken internetin yok diye sıkıl ve ardından her günkü gibi, jim carrey filmi gibi, bikini giy, üstünü giy, derken kızın için dört bikini koy çantaya, kolluk koy, simit koy, havlu koy, battaniye, süt, para, krem, külot, yedek şu bu koy ve in havuz kenarına. kolluk tak, krem sür, atlama de, zıplama de, oraya gitme, buraya gel de, şapkanı tak diye nafile söylen, ikide bir bikinisini değiştir, iki satır zor kitap oku, yemek yedir, uyusun diye dil dök falan şeklinde.

zor yani, zor gibi. bir süre sonra sahiden sıkıcı. ara verip bu havuz maceralarına, eve dönmek güzel. anneanne delisi bir çocuğu eve dönmeye ikna etmek de pek zor. bugün mesela, ağlamaktan uyuyakaldı dönerken arabada, sabır diledim kendime ben de, uyandığında böyle olmasın diye diledim -ki arabanın kontağını kapattığımda uyanıp "yaşasın, eve gelmişiz" dedi.

insanın çocukları anlaması hakikaten zor, zaten öyle anlayamıyoruz ki onları, bir zamanlar bizim de tıpkı onlar gibi çocuk olduğumuzu bile unutuveriyoruz. kızım bugün delirtme kuşuydu sabah, öğlen mutedil, akşamüstü limonata. nasıl bir şey bilemem.

özlemişim çiziktirmeyi falan filan... Posted by Picasa

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Çocuk büyütmek ne kadar zor değil mi Ececiğim,onlar da kendi büyüyüp kendi çocuklarınıbüyütürken anlarlar mı acaba vaktiyle onları büyütenlerin halini?Kolaylıklar dilerim, sevgiler
Sihirliboncuk

uykucu dedi ki...

Aynen katılıyorum .Bizimki herhalde konuşamadığından bu kadar inat ve huysuzdur diye teselli ediyordum kendimi ,bakıyorum her yaş çocuğunda bunlar mevcut. Fazla sevgi gösteriyoruz ondanmı oluyor bunlar diyede kendime sormuyor değilim.

vintage biscuit dedi ki...

bizde seni ozledik !!
gercekten cocugun her yasi zor
1 yasindayken 3 olsun derler
3 yasindayken 5 olsun rahat et derler
oyle oyle gider duyariz yillardir ama bence her yasi ayri sorumluluk
ve kesinlikle dogduklari andan itibaren hayatin merkezi oluyorlar

sadece 1 cocuk yapalim diyorum ali ye . olur mu ya kardesi olsun diyo
uheuhuee . demesi kolay . kardesinide sen yap diyorum :)

ece arar dedi ki...

siyah inci, ne güzel hemen gelmişsin yeni yazılara... figen her hali zor bu fıstıkların ama bal badem oldukları anlar şahane. vintage ben de özledim seni ve yazdıklarını, geriye doğru dönüp hepsini okuyacağım. bu arada ali'ye söyle, mümkünse hepsini o yapsın :) hadi boşver yapmasın da, baksın, geceleri uyansın... :)))

Adsız dedi ki...

Nerelerde kaldin Ece?