Pazar, Ocak 24, 2010

Kuşlar, Yetenekler, Çocuklar (Ben geldim!!!)

Evde bir muhabbet kuşu eksikti. O da oldu; çok mesuduz, çok bahtiyarız. Ben hayata bu kadar çok öten bir kuş görmedim, bundan sonra da görmem gibi geliyor. Muhabbet kuşlarının, adı üstünde muhabetten hoşlandıklarını biliyordum da susmamacasına bu faaliyeti sürdürmek istediklerini bilmiyordum. Evde fon müziğine hiç ihtiyaç yok, öyle diyeyim. Kuş mütemadiyen varlığını hissettiriyor… Bir dakika susmamasının yanı sıra birtakım şarkılarda coştukça coşuyor, Yetenek Sizsiniz açıkken mesela, Zühtü’nün rock versiyonumsu halini söyleyen çocukları dinlemek mümkün olmadı( aslında pek iyi oldu, felakettiler)…

Zühtü çıkar çıkmaz bizim kuş başladı delicesine ötmeye… Nasıl bir şarkıysa bu Zühtü, bana çocukluğumu, kuşa da bizim anlamaya kadir olamayacağımız şeyler hatırlattı. Bir de mesela seksenlerden Knife’ı çok seviyor. Kuşun seksenlere karşı özel bir ilgisi var diyelim… Ayrıca çay kaşığını daldır bardağa, yine ötüyor. Sanırım öyle uzak ülkelerden gelme bir cins değil kendisi, halis Türk kuşu. Çok yaşasın!

Yetenek Sizsiniz demişken… İzlemesi şart programlardan. Eğer tabii nasıl bir ülkede yaşadığınızı siz de merak ediyorsanız. Zira memleketin tümü yetenekli olduğunu zannediyor. Memleket yetenekten geçilmiyor. Yalnız yüzde ellisi Michael Jackson’ın izinde. Ne Jackson sever bir milletmişiz, yarışmayı seyrederseniz anlarsınız. Herkes Moon Walking yapıyor, herkesin bir fötr şapkası, bantlı parmakları, beyaz çorap ve makosenleri var. Kimi, hakkını yemeyelim, iyi de kıvırıyor Michael Jackson olma işini. Ama kimi hakikaten çok fena… Bana şöyle geliyor; ülkemizdeki insanların bir bölümü şuurlarını tamamen yitirmişler çünkü bu kadar yeteneksiz olup da bir yetenek yarışmasına katılabilmek medeni cesaret işi değil tamamen bir şuursuzluk göstergesi…

Bir çocuk kaç yaşında Facebook’lamalı diye soruyorum sizlere… Bana kalsa çoook ileride diyeceğim ama yenildik işte… Sekiz yaşındaki veletler Facebook’ta arkadaşlarıyla haberleşiyor ve oyunlar oynuyorken “Anne neden ben yokum Facebook’ta?” sorusunun ısrarla gündeme gelmesine daha fazla kayıtsız kalamadım. Şimdi benim Facebook kapalı, kızımınki açık. Ayrıca kendisi de pek uyanık… Bana geçen gün onun Facebook’ta neler yaptığını takip edip etmediğimi sordu. “Elbette ediyorum” dedim, “Anne olarak senin sanal ya da gerçek, nerede ne yapıyor olduğunu bilmek benim işim…”

7 yorum:

İLKAY dedi ki...

Hoş geldin, ne uzun zaman olmuş ama...

mermaid dedi ki...

yaşasın!

ÇAğ dedi ki...

Ececim hoooşgeldiiiiin pir geldin, güldürdün beni, yeteneksizsiniz demek istiyorlar bence,tam bir fiyasko,gerçi diğeri çok mu güzeldi, annem için evet:)Bence feysde Elvin'i kontrol etme yaa, 8 yaşında annem beni kontrol etseydi, acaip bozulurdum,sen sadece gizlice yap:P Elvin bu yazıları okuyorsa şaka şaka şaka.Bir iş arkadaşımın var, muhabbet kuşu, bebeği sanki,gece kalkıp yumurta beyazı filan yediriyor,evladı gibi anlatıyor, bir gün iş yerine getir şakısın dedim, getirmedi, üşürmüş.bizim evde balık var, bir tane, babam sakın eve evcil bişe alma dedi, ölürse Ayça çok üzülür, ama ben aldım, evladım gibi yedirip içiriyorum...
Öptüüüm

ece arar dedi ki...

muhabbet kuşlarıyla ilgili bilgiler rica ediyorum o zaman:))) bizimki çok yeni...hoşbulduk:)))))))

Tanya's dedi ki...

Oh..takip edilir değil mi..bazı anneler duyuyorum aa cocuğun özel hayatı genişliğine kağtırmış kendisini..bende takip ederim ece..her adımını..bizim edildiğimiz ama serbest bırakıldığımız gibi..

Özlemişim yazılarını...hoşgeldin..

Muhabbet kuşu bilgim sıfır bu arada..

Özgür Turan dedi ki...

Hoşgeldiin! Bizde de vardı bir muhabbet kuşu ben lisedeydim sanırım. O kadar çok öterdi ki gece bile uyusun diye üzerini örtü ile kapatırdık. En sonunda anneme fenalık gelmişti de ötmesinden, bir arkadaşımıza vermmiştik kuşu:)
Bilgisayar, FAcebook durumları fenaa! Ben çok kılım bu konularda tv olayına yeni alıştım facebook a naparım bilmiyorum.:)

Cocukla Cocuk dedi ki...

Hoşgeldin, yeteneksizinde çıkan taklit yapan birisinden bahsetti, eşim,şuursuzluk tam kelimesi olmuş:)

Facebook a bizde yenildik, oyunlar yüzünden, pet society, farmville, vs.bizden oynuyorlardı gerçi ama yetmedi sanırım. Aynen çook ilerde diyorduk, kendimize yenildik.