Cuma, Kasım 28, 2008

aaaa yürüyorum!

şu sıra kocaman düğmeli anneanne hırkalarından, bebe yakalardan, babetlerden ve tokalı babaanne (ya da öğretmen) ayakkabısı gibi duran o şeylerden, gömlek üzerine giyilen devasa oyuk yakalı süveterlerden, taytlardan, butik sahibi olan bir arkadaşımdan duyduğuma göre geri dönmek üzere olan vatkalardan, inanılmaz ama tekrar gündeme gelen o şal desenlil gömleklerden, ugg'lardan nefret ederim. moda diye de her şeyi giymem.

yukarıda saydığım hiçbir şeyi almadım. buna son zamanlarda dahil olan geometrik deseni her türlü ıvır zıvır ve tunik şeklindeki şeyler de dahil. bu yüzden de son zamanlarda hiçbir şey almadım denebilir.

iyi giyinmeyi severim tamam ama benim iyi giyim anlayışım siyah (mümkünse derin bir v yakalı) tişört üstüne şık bir siyah cekettir. o ceket de süet olur, şu olur, bu olur. iyi bir kolye takarsın. altına süper bir kot giyersin. sonra efendim, çizme giyer ama çizmeyi asla kotun üstüne çıkarmazsın. içeride durur gizlice. budur benim şıklık anlayışım, değişmez...

ama hayat şaşırtıcı tabii. ben var ya ben topuklu hiçbir şeyle assssla yürüyemem diyen bir insanımdır. iki tane falan topuklu ayakkabım vardır ki onlar da giyilmez. ama insan alışverişe arkadaşı ile çıkınca vizyonu değişiyor. yalnız başına alışverişte asla bakmayacağın bir şeye onun önerisiyle bakabiliyorsun. nitekim geçen günlerin birinde "yahu çıldırıcam" durumundaydım, bir ayakkabı almam lazım ama ya babet var ya da o tokalı babaanne ayakkabılarından (düz ayakkabılar böyle... evet, şu an hepsi böyle). neyse ben korupark'ta bütün mağazalara gidip çıktım ve "kaç paraysa valla alıcam" diyecek kadar delirdim ama ııh, bulamadım bir ayakkabı... sonra ayda geldi. "tamam hadi, beraber bir daha bakalım" dedi. ben "eh" dediğim bir şeyi gösterdim, "asla, iğrenç" diyerek geri bıraktırdı. bu arada aydacığım çok zevklidir ve iğrenç diyorsa öyledir. :)))

neyse bana bir ayakkabı verdi, aha da topuklu ama ince bir topuk değil. ama topuk işte kardeşim. dedi "giy şunu". kızım topuk mopuk dememe fırsat vermedi, bu topuklar kalınmış da, içleri bilmemneymiş de, yürüyemem imkanım yokmuş da... onu kırmayayım diye giydim, zira ayakkabı pek şık. tokasız falan. aaa yürüyorum.

aaa aldım.
aaa yürüdüm...
aaa bir yaşıma daha girdim. 37 yaşında giydiğim ayakkabıya bak...
bu arada 37 yıllık kardeşinin giyim tarzı gibi giyinen ağabeyi iğrenç buldu ayakkabıları ama olsun...
aaa 37 yaşında başka bir şey oldum...

bu arada trendometre'yi takip ediyorsunuz değil mi?
iki çanta takmak modaymış. hay allaaam.

11 yorum:

Tanya's dedi ki...

Bravo AYda'ya..evet ya sen giymezdin hiç topuklu ayakkabı..aaa ama oldu..bize de gelsene topuklu ayakkaplarla...

Adsız dedi ki...

ben de beceremem topuklu ayakkabı ama alırım sürekli çantaya ya babet yada parmak arası atarım topuklu giydiysem :):):)

Ama bazı topuklular süper rahattır işte bulmuşsun onlardan ne güzel :)

okuranne dedi ki...

çok merak ettim ayakkabıları, bi göstersen ya...:)

Turkuaz Deniz dedi ki...

ben de merak ettim su ayakkabilari:)

Primarima dedi ki...

Bayram,özel günler,yılbaşları filan...topuklular ancak o zaman gelirler ayağıma.Kırıta kırıta güç bela yürürüm:)

Cocukla Cocuk dedi ki...

ben de sevmiyorum vatkalari taytları vs..kendi tarzımdan vazgecemeiyorum bazen yine mi gidip aynı şeyleri aldım acaba diye düşünmeden edemiyorum...

Taylan Sezginer dedi ki...

yok canım artık, daha neler!!!

Aslı Cin dedi ki...

hahaha ! Her yaşın bir güzelliği var derlerdi de inanmazdım. Varmış bak bir keramet.

Bu arada dediğin gibi her modaya inanma :)))

Sebnem'den dedi ki...

Ah Ececim...Sen Tanya ve Bana takıl bak neler alırsın o zaman..mor,sarı,fusya,sax,kırmızı bütün renkli ne varsa aldırırdık sana...
2çanta takma modası ha!!!
Desene bizim rahmetli Deli Ayten meşhur oldu...

Mehtap dedi ki...

Moda insanın kendine yakıştırdığıdır diye düşünüyorum bende.Ayakkabıları iyi günlerde,keyifle giymen dileği ile.

Unknown dedi ki...

her daim kullandığımız "bir yaşıma daha girdim" kalıbı 37 dimde yeni yaşıma girdim gibi olmuş güle güle kullan yeni pabuçlarını :)