Çarşamba, Mayıs 05, 2010

bir sürü hıdırellez:)))


blog yazısı okudum bugün. hem sabahtan tüm hıdırellez adetlerine de göz attım. bir de sır: hayatımda hiç hıdırellez dileği dilemedim bugüne dek. ama twitter'dan mı ne, bana da bulaştı dilek heyecanı.

okudum dedim ya, mesela şunu buldum, kısa boylu çocukların oklavayla kafasına vurursanız bugün, boyları uzarmış sene içinde:))) tutmayın beni bugün. ayrıca en bilinen adetin de gül ağacına bağlanan dilek resimleri olduğunu öğrendim. çizerim çizmesine, bağlarım bağlamasına da (gül bahçeli bir ofisten yazıyorum zira şu an), gün doğmadan kağıdın alınması gerekiyormuş ki onu yapamam.

bir arkadaş şimdi, en iyisi bu gece ofiste kalalım dedi çare olarak.

ha bir de aslında denize atılmalıymış o kağıtlar ki onu da yapamayız, mudanya yarım saat uzaklıkta.

eh, bunlar olmadı.... bir de tüm gün açık kalan kapılar pencereler sene boyu bolluk getirirmiş. hanedeki her kişi için ekilen yedi fasulye ya da nohut da bolluk demekmiş. en güzeli şu: bugün tüm günü kırlarda koşup oynayarak geçirirseniz kışınız ferah geçermiş.

ben bugün çimenli bir yerde, sırtımı güneşe verip canım arkadaşımla leziz bir öğle yemeği yedim. bunu kırlarda koşmak olarak adlediyorum:)

ha bir de yine de çizeceğim dileklerimi. ve hatta ilk hıdırellez dileğim olacağı için daha bir neşeyle yapacağım sanırım bunu. siz neler yapacaksınız?

6 yorum:

Turkuaz Deniz dedi ki...

ben kendi gulumu aliyorum Ece :) agac sayilir mi bilmem pek minyatur, 5 dolarlik gule ne kadarlik dilek baglanir acep??? :) Cok farkliyiz biz bu sene, sonumuz hayir olsun!
Deniz lego ev ve araba yapacak, onu koyacagiz olur di mi? Kapilar pencereler hep acik, gelen gelsin!!! Olsun su dilekler bre!

figoltx dedi ki...

Onemli olan niyet bence. Gül agaci bulamasak da, çizdigimiz dileklerimizi sabah gunesinden once toplayamasak da, denize atamasak da dilememiz dileklerimizin gerçeklesmesi için en onemli adim. Bu sene sansa Dinarda'daki evimizdeyiz ve ben ilk defa bahçemizdeki gul agacina dileklerimi çizip asacagim. Sabah erken uyanip da toplama isi bana gore degil ama deniz çok yakin. Bu gün hava çok guzel oldugu için bilmeden kapi pencere de açikti. Tamamdir bu sene...

mermaid dedi ki...

çizin kesinlikle olacak. benim 3 yıldır hiç şaşmadı. ve inanın kağıttaki en minik ayrıntılar bile tastamam oldu. hem de yılın bitmesine günler kala. pek de imkansızken. Çok super olcak bu yıl da eminim.

Tanya's dedi ki...

Oklava mı...muhahaha..denedin mi?

Ben balkondaki hercailerin dibine gömdüm..kendimce öyle uygun buldum..fotoğraflı anlatım yaptım ki yanlış anlaşılma olmasın...heheh..

Selen dedi ki...

tuh ya, oklava isini keske daha once okusaymisim. Bizim oglanin kafasina vururdum biraz buyusun diye. Neyse, seneye artik.

Taylan Sezginer dedi ki...

yemek şahaneydi hem de yanımız çimdi...bizim gib oblomovların hıdrellezi de böyle işte:))