Cuma, Haziran 06, 2008

haziran yağmuru


bizim evde bir balkonu çiçeklendirme hadisesi başladı. her hafta pazardan japon gülleri, çin bir şeyleri, fesleğenler, papatyalar alarak geliyoruz. elvin'in bu iş için pembe bir sulama aleti de var. öyle donanımlı bir havaya girmeye gayret gösteriyoruz yani çiçek konusunda.

bir zamanlar onun kovası ile benimkini iki kere doldurmak çiçeklere yetiyordu. şimdiyse ııh, yetmiyor. doksan kez içeri gitmek yerine artık koca bir kovayı suyla dolduruyoruz her akşamüstü. sonra daldırıp daldırıp sulama aletlerimizi, çiçekleri deli gibi suluyoruz... ha pırasa bile ektik, domates bile var balkonda... bu bize ana kız cidden keyif verdi...

bugün suladık çiçekleri, yağmur başladı. şimdi nefis bir toprak kokusu ve de güzel bir yaz akşamı. böyle aslında nasıl desem, limonlu bir çay yakışır sanki bu akşama, belki -sadece- bir kadeh bir kırmızı şarap, belki yanında değişik bir peynir.

kimileri için belki tam yeşil çay vaktidir, kimi meyve suyunu tercih edebilir. yok ben onları almayayım... ben gidip bir çay yapayım, yanında ama keşke zencefilli kurabiyeler olsaydı...

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben olsam,gece olmasını bekler kilimi ve mumlarımı balkona serdikten sonra sırtımı duvara yaslayıp ayaklarımı da demirliklere yasladıktan sonra müzik eşliğinde şarabın etkisiyle kendimden geçmek isterdim.

ece arar dedi ki...

e umar sen kendi balkonunda yap böyle:) kim tutar seni değil mi ama blogger arkadaşım?

Adsız dedi ki...

Yapıcam da ya sarhoş olup balkondan düşerim diye korkuyorum :)

Adsız dedi ki...

çok şık olmuş..
=)
benim de minik bir bahçem var..
ama kızım çok büyüdü artık yardım tmiyor..
anne kızlık döneminin tadını çıkarın ece hanım..
en güzel çiçek o gibi görünüyor.. resme bakınca..

çay hoş seçenek..
ama ben de şaraptan yana kullansam oyumu.. =)

Pilli Petro dedi ki...

ama olmaz ki bizimde çok güzel çiçeklerle kaplı bi terasımız var çayda tamam ama kurabiyem yok canım istedi benimde :(

Tanya's dedi ki...

Ahh..bizde minicik fransız balkonumuza domates, biber, nane, melissa, bahar cicekleri ektik..akşamları o kadar güzel kokuyor ki..birde yanına hafif bir jazz..en keyif aldığım anlar..

defneyleyasamak dedi ki...

Bayıldımmm..
Yeni keşfettim blogu (tanya sağolsun). Bırakmam kolay kolay :)